Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ - ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Η παρακάτω καταγγελία είναι σοβαρότατη. Νομίζουμε πως θα πρέπει οι κατά τόπους Μητροπόλεις να ενημερωθούν για το θέμα, προειδοποιώντας παράλληλα τις Μονές σχετικά.

Ζήσαμε και αυτό το γεγονός!
Το παρόν άρθρο να το διαβάσουν πιστοί επισκέπτες, εισαγγελείς, αστυνομικοί και φυσικά ιερωμένοι...

Είμαστε αναγκασμένοι να δημοσιεύσουμε πρώτοι, την μεγάλη απάτη, που γίνεται σε βάρος φτωχών μοναστηριών της χώρας μας, με σκοπό να προφυλαχτούν κάποια μοναστήρια, που ίσως είναι οι επόμενοι στόχοι τους!

Πρόκειται για αληθινή απάτη που βιώνουν τα μοναστήρια μας!!!

Παρακαλούμε το παρόν άρθρο να αναδημοσιευτεί, από τους αγαπητούς επισκέπτες του ιστολογίου μας και να ενημερωθούν οι Ηγούμενες και Ηγούμενοι των Μοναστηριών, ώστε να μην υπάρχουν επόμενα θύματα...

Σε περίπτωση που επισκέπτης μοναστηριού αντιληφθεί παρόμοια απάτη, όπως αυτή που αναφέρουμε παρακάτω, να ενημερώσει τον Εισαγγελέα και να προστατεύσει τους μοναχούς ή μοναχές, διότι από μόνοι ή μόνες τους δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε, λόγω της μακροθυμίας και του ήθους, που τους/τις διακρίνει.

Η απάτη γίνεται ως εξής...


Αρχικά τηλεφωνούν στο Μοναστήρι και αναφέρουν την άφιξη 100 και πλέον επισκεπτών, ως μέρος εκπαιδευτικού ταξιδιού, νέων και παλαιών επαγγελματιών, ιατρικού ή άλλου συλλόγου.
Απαιτούν από την Ηγουμένη ή τον Ηγούμενο, να έχει κάποιο δώρο, στην τυχόν έκθεση τέχνης, που τυχόν τηρεί το μοναστήρι και με προτίμηση κάποια συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας ή άλλου Αγίου.

Προφανώς… εικόνα τέτοια δεν έχει το μοναστήρι και οι τυχοδιώκτες προτείνουν να στείλουν γνωστό προμηθευτή τους, που θα πουλήσει στο μοναστήρι τις εν λόγω εικόνες, στην τιμή των 10 ευρώ ανά τεμάχιο. 
Δηλαδή 100 εικόνες, από 10 ευρώ ανά τεμάχιο, σύνολο 1000 ευρώ... λεφτά τα οποία θα δοθούν από τον ιατρικό ή άλλο σύλλογο, κατά την άφιξη των 100 ιατρών... στην Μονή.

Ο χρόνος πιέζει, οι επισκέπτες έρχονται σε λίγες μέρες και σε δύο ημέρες από το τηλεφώνημα, έρχεται και ο προμηθευτής, που πληρώνεται και διώχνει το άγχος από τους αθώους μοναχούς ή μοναχές. 
Λεφτά από προσκυνητές, που μάζεψαν σε ένα χρόνο ίσως και περισσότερο, τα φτωχά μοναστήρια μας, δίδονται για την αγορά αυτών των εικόνων. 
Στις περισσότερες φορές, μπορεί να υπάρχει και νόμιμη απόδειξη πώλησης από τον προμηθευτή, αφού η πώληση είναι νόμιμη και δύναται ο προμηθευτής, να αναφέρει αργότερα, ότι και αυτός δέχθηκε παρόμοιο τηλεφώνημα από τους τυχοδιώκτες, τους οποίους «φυσικά» δεν ήξερε...

Και οι επισκέπτες ακόμη να φανούν... 
Οι εικόνες μένουν απούλητες και ο προμηθευτής με τους συνεργούς του, «ιατρούς» κ.α. μαζεύουν και τα τελευταία χρήματα των μοναστηριών μας. 
Ιδιαίτερα τα φτωχά μοναστήρια αγκομαχούν, με τέτοιου είδους απάτες και είναι αδύνατο να πιαστούν οι τυχοδιώκτες, αφού τις περισσότερες φορές, δεν φέρουν αληθινά στοιχεία...

Σπείρα λοιπόν από έναν τηλεφωνητή, ένα ζευγάρι «θεοσεβούμενων» προμηθευτών και ανύπαρκτους επισκέπτες, λυμαίνονται στα μοναστήρια μας... Έτσι πωλούν την πραμάτεια τους, σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, που πολλοί επαγγελματίες, πωλητές εκκλησιαστικών ειδών, αναζητούν μέσω facebook και άλλων ιστοσελίδων, τους υποψήφιους πελάτες τους…

Την επόμενη φορά που θα τηλεφωνήσει σε κάποιο μοναστήρι κάποιος από αυτούς τους λοπωδήτες, προτείνουμε να ενημερωθεί η αστυνομία, για να αποκαλυφθεί ολόκληρη η συμμορία τους...

Προσωπικά και επειδή γνωστός μας φίλος δικηγόρος, αντιλήφθηκε και μας ενημέρωσε για την παραπάνω απάτη σε μοναστήρι, που δεν θα θέλαμε να αποκαλύψουμε την ταυτότητά του, θα ενημερώσουμε τον εισαγγελέα και την αστυνομία και θα βοηθήσουμε να στηθεί ένα καλό δίχτυ, στο οποίο θα πιάσουμε τους εν λόγω τυχοδιώκτες, με την ελπίδα να επιστραφούν τα χρήματα στα μοναστήρια που έχουν ήδη πληγεί. 

Για νεότερα θα σας ενημερώσουμε από το παρόν ιστολόγιο.

Με αγάπη και απεριόριστη εκτίμηση, στους μοναχούς και στις μοναχές της χώρας μας, για το έργο που επιτελούν, για την σωτηρία των ψυχών μας και της πατρίδας μας. Τους εθιστούμε την προσοχή τους, διότι έξω από τα τείχη των μοναστηριών τους, είναι ένας άσχημος κόσμος... ο δικός μας κόσμος!

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Γεώργιος Παπασημάκης για την Ορθοδοξία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου