Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κύπρου Χρυσόστομος: "Συνέχιση του αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση"



kiprou2
Λευκωσία, Λουκάς Παναγιώτου
Μήνυμα συνέχισης του αγώνα του κυπριακού ελληνισμού μέχρι την τελική δικαίωση έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μιλώντας κατά την τέλεση αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Γιαλουσιτών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πάρκο, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς στην Λευκωσία.
Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν ο λαός θα παραμείνει στις αγωνιστικές επάλξεις για να αποτρέψει τους στόχους της Άγκυρας για τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.
«Αυτός είναι ο στόχος της Τουρκίας και κανένας άλλος να κάνει τούρκικο κράτος προσωρινά στο Βορρά και μετά από πολύ μικρό χρονικό διάστημα να τουρκοποιήσει ολόκληρο το νησί μας», ανέφερε για υπογραμμίσει ότι «όχι 38 χρόνια που πέρασαν, αλλά 1.038 χρόνια ακόμα κι αν περάσουν, ο λαός μας θα παραμείνει στις αγωνιστικές επάλξεις και με νηφαλιότητα θα αγωνίζεται για να αποτρέψει το ενδεχόμενο τούτο».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σχολίασε επίσης και τις τοποθετήσεις πολιτικών ηγεσιών ότι με την παρέλευση του χρόνου υπάρχει ο κίνδυνος αναγνώρισης του ψευδοκράτους κάνοντας λόγο για παραφωνίες.
«Οι παραφωνίες που ακούγονται από παντού ότι αν αργήσωμεν θα αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος», τόνισε για να απαντήσει προς όλους λέγοντας «και όλοι να το αναγνωρίσουν, αν δεν το αναγνωρίσουμε εμείς, θα συνεχίσει να είναι ψευδοκράτος».
«Οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αντιληφθούν ότι θέλουμε ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό κράτος στην Κύπρο και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να πάρει κρατική υπόσταση το ψευδοκράτος. Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από ότι έχουν οι άλλοι λαοί. Ανθρώπινα δικαιώματα, θρησκευτικές ελευθερίες, τα σπίτια μας και τους τάφους των προγόνων μας ζητούμε», κατέληξε.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «ΗΡΩΟΝ ΓΙΑΛΟΥΣΙΤΩΝ» εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους Γιαλουσίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που διοργανώθηκαν σήμερα στην Αγλαντζιά απο το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγιαλούσης, τον Σύνδεσμο Γιαλουσιτών και το Ίδρυμα Ηρωομάρτυρα Σάββα Χατζηπαντελή.
Προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προΐστατο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ΚύπρουΧρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο. Ακολούθησε η ονοματοδοσία του πάρκου σε «Πάρκο Ηρωομάρτυρα Σάββα Χατζηπαντελή» και εκδήλωση για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, με ομιλητές τον Κοινοτάρχη Γιαλούσας Παναγιώτη Χατζηπαντελή, το μέλος του Ιδρύματος Ηρωομάρτυρα Σάββα Χατζηπαντελή Γιώργο Χατζηπαντελή και τον Γιαλουσίτη φιλόλογο και ιστορικό Γιάννη Σπανό.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακέτων στις οικογένειες των πεσόντων και αγνοουμένων της Γιαλούσας και στις συζύγους των αδικοχαμένων κατά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, πλοίαρχου Αντρέα Ιωαννίδη και αντιπλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου.http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Γεώργιος Παπασημάκης για την Ορθοδοξία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου